HTML

Zárcsere

Betörés tippek és zárcsere kérdések professzionális és gyakorlott szakemberek tollából.

Címkék

Zárcsere

2012.04.24. 20:30 :: frankys

Ez a leírás azért készül, mert a rengeteg figyelmeztetés ellenére még mindig nagyon sokan nincsenek tisztában a zárcsere alapvető szükségességével, és ezért fordul elő az a szituáció, hogy igen sok esetben hívnak minket házhoz betörés utáni helyreállítás miatt, ami egy nagyon szomorú eset.

Sokszor előfordul, hogy az emberek csak akkor veszik komolyan a biztonsági kérdéseket, amikor már késő, tehát amikor a betörés már megtörtént, holott mindössze csak egy időben elvégzett zárcsere lett volna szükséges a bajforrás kiküszöbölésére. Az emberek többsége azt gondolja, hogy egy zár addig látja el funkcióját, amíg el nem romlik, tehát amíg a bejárati ajtót be lehet zárni távozáskor, ám ez nem feltétlenül igaz, hiszen nagyon sok esetben olyan elavult zárakat használnak az emberek, hogy a zárcsere azonnal szükséges lenne, ám mégis csak akkor kérnek zárcsere szolgáltatást, amikor már nyithatatlan vagy zárhatatlan az ajtó. Rosszabb esetben akkor van szükség zárcsere szolgáltatásra, amikor betörés utáni helyreállításra van szükség.

Az emberek többsége azt gondolja, hogy a lakásbiztosítás mindentől megvédi őket, főként ha az betörés károkra is vonatkozik, és nagyon kevesen veszik a fáradtságot arra, hogy komolyabban utánanézzenek, milyen esetekben fizet a biztosító. Aki utánanéz, az tudhatja, hogy időnként zárcsere szükséges, valamint a zárcsere révén bekerült új zár jó minőségű kell, hogy legyen, valamint az sem mindegy, hogy aki a zárcsere feladatát végzi, az rendelkezik-e azzal a szaktudással és rutinnal, amit a biztosító megkövetel. Bár az emberek többsége nem lát különbséget egy házilag történt zárcsere és egy szakember nyújtotta zárcsere szolgáltatás között, mégis óriási a különbség, amit egyrészt a biztosító is képes megállapítani betörés után, valamint sajnálatos módon, az illetéktelen behatolók is azonnal észrevesznek. Ez a másik oka, amiért a zárcsere feladatát nem végezheti el akárki.

Egy átlagos család értékei, amennyiben a használati tárgyakat is annak tekintjük, jóval meghaladják a sokszorosát egy zárcsere szolgáltatásnak, tehát a legjobb spórolás, ha szakember végzi a zárcsere munkálatokat, hiszen így lesz megfelelő a védelem, ez jelenti a legjobb takarékoskodást. Sajnos azonban az emberek nagy része nem így gondolkodik, így megveszi a piacon vagy az utcai árusoknál árult silány zárbetétet, majd saját maga hajtja végre a zárcsere feladatát. Ennek ellenére az ilyen emberek mindig meglepődnek, ha betörés történik, és a szerencsétlenséget, a sors fintorát látják az eseményekben. Nem veszik észre, hogy saját hanyagságuk, oktalan takarékoskodásuk okozta az eseményeket. A zárcsere anyagilag egyáltalán nem megterhelő szolgáltatás, főként, ha azt is figyelembe vesszük, hogy kétévente elegendő felülvizsgáltatni és szükség esetén elvégeztetni a zárcsere feladatát. Sokkal megterhelőbb, ha az ellopott tárgyakat pótolni kell, nem beszélve arról, hogy milyen borzalmas lelkiállapotot okoz egy betörés a család részére.

Gondolkodjon előre, cselekedjen okosan, kérje zárcsere szolgáltatásunkat.

 

Szólj hozzá!

Címkék: zárcsere